Maar moenie bekommer nie, ek is nie ‘n kosblogger nie maar so nou en dan sal ek ‘n vinnige reseppie opsit.  Gewoonlik maar my eie konkoksies wat ek geniet en ek dink ander – wat nou nie bang is vir ‘n rolletjie of twee – ook sal geniet.

In my huis het ek nog nooit iemand gehad wat GROOT was op sop nie, maar daar is een soppie wat hulle nie hul neuse voor optrek nie en dit is my Tamatiesop.  Om meer presies te wees my Tamatieroomsop uit ‘n pakkie 🙂

Tamatiesop

Tamatiesop

Jy benodig:

1 Pakkie Tamatieroomsop

500g Mince (maalvleis – maar nie die vetterige soort nie)

1 Groterige ui gesny. (Jy kan skyfies, ringe, blokke of sterretjievorms sny – dit maak nie saak nie)

1 Eetlepel OXO of Bovril

So maak mens …

Braai uie tot dit so glaserig lyk.

Voeg die mince by en braai tot bruin.

Voeg nou die OXO of Bovril by en braai nog so vyf minute.

Gooi soppoeier oor die gebraaide mince en voeg water by.

Kook verder soos op pakkie aangedui.

Sit voor met volgraanbrood en regte-egte botter … jeeeeeeerlik!