Many of the things you can count, don’t count.
Many of the things you can’t count, really count.
– Albert Einstein

Dis die eerste keer dat ek hierdie een raaklees en dit het nogals met my gepraat.

Mens is baie geneig om alles in geldelike waarde of ‘what is in it for me’ om te sit dat mens baie keer vergeet om die klein goedjies in die lewe na waarde te skat.

My Ma het altyd gesê “Thank God for everything, no matter how small, because when you thank Him for the little things, He will bless you with more.”  Sy was ‘n baie wyse mens.  Mens vergeet om dankie te sê vir gesondheid, die gawes om te kan sien, hoor, voel, proe en ruik, die feit dat ons kan loop en goed kan optel en verskuif, kan lees, musiek kan luister, kan slaap, kan wakker wees, kan redeneer, kan liefhê en bowenal dat ons vryheid van geloof geniet.

Dis nie die huis  saakmaak nie, dis die mense wat in die huis woon wat saakmaak.

Ek dink tog, as ek wel ‘n nuwejaarsvoorneme vir 2012 kan maak, sal dit wees om meer aandag te gee aan die klein dingetjies in die lewe wat my gelukkig maak, meer aandag te gee aan die mense wat vir my saakmaak en beslis meer aandag gee aan my innerlike gesondheid.