Ek was so opgewonde toe ek sien die fliek wys vanaand, vir die eerste keer kon ek nie wag dat Pasella klaarmaak sodat ek weer die fliek kan kyk nie.  Dit is maar een van die beste tranetrekker movies wat ooit gemaak is.

Ek onthou, toe ek nog jonk was, nie seker van ouderdom nie, het my pa altyd sulke lekker en interessante uitstappies gereël en dan het van die onnies en hulle kinders in die skoolbus geklim en ons is gevat na die staatsteater, bioskoop en selfs ysskaatsbaan toe.

Toe ‘The Champ’ begin draai in Suid-Afrika, is ons in die skoolbus gelaai en die bus het sy neus in die rigting van Klerksdorp gedraai.  Vir ‘n kind van Potch, was Klerksdorp soos die stad Johannesburg.  Ek kan dit nie vandag verstaan nie, want die twee dorpe(stede) is maar ewe groot en het seker ook dieselfde hoeveelheid malls ensovoorts.  Maar daardie dae, as jy gehoor het jy gaan Klerksdorp toe, dan het jy jou Sondagkleertjies aangetrek, die hare bietjie nat gemaak voor jy dit gekam het en ‘n tikseltjie Vaseline aan die lippe gesmeer want dit was ‘n grootse ‘outing’!

Dit was dan ook die eerste keer dat ek ‘n fliek in ‘n bioskoop gekyk het.  Ek onthou die swaar, rooi fluweel gordyne, die rooi en blou mat en die sagte stoele.  Dit was ‘n wonderwêreld en die beste was, ek het my eie lekkers en koeldrank gekry wat ek nie hoef te gedeel het nie 🙂

Ek onthou hoe almal in daardie bioskoop gesnik het.  Tissues was uitgedeel vir ‘n vale en toe die ligte aangaan na die fliek was daar nie een mens wat nie met betraande oë daar uitgeloop het nie.

Vanaand se ‘The Champ’ het al daai wonderlike herinneringe weer opgeroep en dit was lekker om net al die uitstappies te onthou – so asof dit gister was.